algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Matas pren el compromís davant Antich d'equilibrar el dèficit en recursos hídrics

El president rebé ahir el ministre de Medi Ambient en audiència al Consolat de Mar

97110

Solucionar amb «urgència» el greu problema de l'aigua és, segons el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, el «primer gran repte» que tenen tant el Ministeri com el Govern balear. Almenys aquest és el compromís assumit ahir per Matas arran de la seva visita al Consolat de la Mar, on va ser rebut en audiència pel president del Govern balear, Francesc Antich. D'entre les grans reivindicacions del mandatari autonòmic, destaca l'aprovació del Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB), per a la qual el ministre no hi veu «excessius problemes».

En el clima de «diàleg permanent» en què s'hauria de basar les relacions entre el Govern autonòmic i el Ministeri de Medi Ambient hi va situar Antich les reivindicacions fetes al ministre i que corresponen a tres direccions generals depenents de la Conselleria de Medi Ambient, presidida per Margalida Rosselló: Recursos Hídrics, Biodiversitat i Residus i Energies Renovables. Amb tot, la sequera és l'imperatiu que va marcar la reunió, la primera que concedeix el Ministre a un president autònomic. No debades, el president va sol·licitar una «entrevista ràpida» entre el Ministeri i la Conselleria, una demanda que juntament al PHIB figura entre les prioritats del Govern.

«És hora de posar fil a l'agulla per desfer el desequilibri d'inversions en obres hidrològiques que patim», va declarar el ministre, per a qui una actitud contrària per la seva part no seria entesa pels ciutadans de les Illes. «Ara que tenim un ministre a Madrid no entendríem que això no suposàs una col·laboració que revertís en els seus interessos», va dir Matas en aquest sentit.

Quant al PHIB "es troba pendent de l'informe del Consell Nacional de l'Aigua i de l'aprovació pel Consell de Ministres" , el fet que l'Arxipèlag tengui naturalesa de conca pròpia li treu la conflictivitat que presenten altres zones de l'Estat. «No crec que hi hagi excessius problemes i esper que molt aviat es pugui dur endavant», va manifestar el ministre. Matas també va destacar el seu compormís de rebre Rosselló per tractar les sortides dels temes «esbossats» ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.