algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Matas: «Pel PP illenc, Catalina Cirer és una excel·lent delegada del Govern»

El ministre de Medi Ambient fou ahir el protagonista del xat de «Diari de Balears»

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, es va sotmetre ahir a l'interrogatori dels internautes de Diari de Balears en un xat que va ser moderat pel professor Llorenç Valverde.

"Quines solucions s'hauran d'adoptar per solucionar el problema de la manca d'aigua a Mallorca? 
"S'haurà d'afrontar el dèficit històric d'inversions en infraestructures hidràuliques a Mallorca.

"Amb quin projecte vos agradaria ser recordat aquests quatre anys? 
"Solucionar el problema de l'aigua a les Balears i a Espanya.

"Ara que sou ministre de Medi Ambient, anireu a explicar al Llevant mallorquí en què consisteix un parc natural i en què no? 
"Crec que és molt important que aquestes coses s'expliquin amb claredat i sobretot que s'intenti conèixer el parer dels ciutadans.

"El PP aplicarà la totalitat del programa o cedirà a les demandes d'altres grups? 
"El PP aspira, des de la voluntat del diàleg i de la negociació, dur endavant el projecte polític que escolliren els espanyols el passat 12 de març.

"Teniu present el tema del torrent de Manacor? 
"Sí, he de conèixer en primer lloc la posició de la consellera sobre el tema.

"Sabríeu dir-nos què li va veure el senyor Aznar per fer-lo ministre i de Medi Ambient? No s'ofengui, però és que crec que per a molts va ser una sorpresa. 
"Això hauria de demanar-li-ho al senyor Aznar, però per mi és un orgull i un honor poder assumir aquesta responsabilitat.

"Més que una pregunta és una felicitació. Ens va alegrar molt el vostre nomenament i sabem que portareu a terme la vostra gestió amb molts èxits. 
"Moltíssimes gràcies per la vostra felicitació i esper respondre a les expectatives dipositades en un ciutadà d'aquesta terra per formar part del govern d'Espanya.

"Quina posició mantindreu en la cimera de Nairobi? 
"En un principi, la posició espanyola es va adoptar per l'equip de govern anterior, dins d'una posició majoritària de la Unió Europea i per la meva part anirè a continuar amb aquest posicionament del Govern espanyol.

"Continuarà Catalina Cirer com a delegada del Govern? 
"El PP de les Illes Balears defensa que Catalina Cirer és una excel·lent delegada del Govern i que ha dut a terme una brillant gestió política durant aquests anys i, per tant, defensarem la seva continuïtat.

"Creis que es pot arreglar el medi ambient de les Illes després d'anys de destrosses? Els governs del PP a les Illes, no es pot dir que fossin gaire respectuosos. No li fa pena Mallorca? 
"Crec que des del govern del PP es varen prendre mesures de gran importància per preservar el medi ambient a les Illes Balears, especialment l'aprovació de les DOT, que ordenen i limiten el creixement urbanístic a les costes i a les Illes Balears i que, a més, sembla que han estat acceptades pel nou govern de les Illes que no les ha modificades, bàsicament.

"Una vegada que el jutge arxivi el cas Bitel, creu que Antich ha de dimitir? 
"Crec que s'ha de ser respectuós amb l'actuació dels jutges, no obstant això, detest aquesta forma de fer política i crec que el temps col·locarà cadascú en el seu lloc.

"És cert que l'ampliació de capital de Bitel en 100 milions de pessetes (46 del Govern) va ser una subvenció il·legal per què es va utilitzar per a cobrir dèficits? 
"L'actuació de l'Administració és basa en el principi de legalitat.

"Essent ministre verd, complirà els compromisos que té adquirits el vostre Ministeri amb Balears? 
"La meva intenció és que des del coneixement dels problemes de Balears pugui treballar per resoldre'ls.

"Si vos, que teniu a la mà el possible poder de la caça, ens posau mitja Mallorca com a parc natural, podem tancar el negoci, agafar la furgoneta i vendre melicotons. 
"Les competències corresponen al Govern autonòmic.

"Què en pensau de les obres de cap Llentrisca? 
"Com a ministre de Medi Ambient no puc entrar en una matèria que correspon a una altra institució. Em sap greu.

"Si es trenca el Pacte, a qui proposarà el PP com a president de les Illes? 
"És una decisió que ha de prendre el partit en el seu moment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.