cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

EU demana una investigació sobre la compra de finques des de l'any 1995

Albarca i es Verger i la seu d'Agricultura són els principals objectius

El grup parlamentari d'Esquerra Unida va registrar ahir en al Parlament balear la sol·licitud de creació d'una comissió d'investigació sobre l'adquisició de finques i terrenys per part de l'administració autonòmica entre els anys 1995 i avui. La intenció d'EU és que s'investigui la compra d'un edifici per a la Conselleria d'Agricultura del carrer Foners de Palma, tal com va anunciar la coalició en la sessió plenària de la Cambra el passat dimarts.

D'aquesta manera, la força progressista respon a la sol·licitud feta pel Partit Popular (PP) de creació d'una comissió d'investigació sobre la compra de les finques d'Albarca i es Verger que fou refusada pel Parlament en l'esmentat ple. Aquest és la primera aplicació dels nous criteris que animen l'estratègia general del Pacte de Progrés quant a les comissions d'investigació que sol·liciti el PP, segons varen anunciar ahir el diputat d'EU, Miquel Ramon, i la coordinadora a Mallorca, Margalida Thomàs.

«Si es produeixen noves sol·licituds del PP per investigar alguns temes que tenen els seus equivalents nosaltres les ampliarem», va dir Ramon en aquest sentit. Durant la legislatura passada, les forces de l'oposició, avui en el Govern, sol·licitaren setze comissions d'investigació de les quals una va decaure, dues no s'arribaren a debatre en finalitzar la legislatura i tretze foren debatudes i rebutjades pels successius governs del PP, encapçalats per Gabriel Cañellas, Cristòfol Soler i Jaume Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.