cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
17°

«L'error tipogràfic de Bitel és inversemblant», diu el director de l'Institut de Robòtica

El director de l'Institut de Robòtica de la Universitat de València, el menorquí Gregorio Martín Quetglas, considera «absolutament inversemblant» que un error tipogràfic provocàs el desviament del correu de Bitel que desvelà el suposat cas d'espionatge politicourbanístic.

Aquestes declaracions de Martín foren recollides en l'edició d'ahir per l'edició menorquina del diari Ultima Hora. El catedràtic afirmà que «cap sistema d'administració de correu no permet que, a causa d'una errada d'aquest tipus, els missatges adreçats a un usuari es remetin sistemàticament a un altre mitjançant una còpia a la bústia d'un tercer».

Martín Quetglas considera que «perquè això es produeixi, ha d'existir una ordre específica de l'administrador del sistema que té ple accés a tots els missatges que circulen pel seu servidor». Aquesta darrera hipòtesi, la de la manipulació intencionada del correu electrònic, és «absolutament factible» davant l'errada tipogràfica, esgrimida pels responsables de Bitel. «En tot cas "indica", una errada tipogràfica hauria impedit que el missatge arribàs al seu destinatari, però mai que un tercer rebés les còpies del correu».

En la seva opinió, ens trobam davant «un cas enorme d'ètica professional» per part de l'administrador del sistema de Bitel, que «ha de respondre d'aquestes responsabilitats».

El catedràtic menorquí creu que «amb tota probabilitat les proves d'aquesta manipulació deuen estar esborrades, però els especialistes podran determinar que el succeït de cap manera no és atribuïble a una errada i que, en canvi, la hipòtesi d'una manipulació del correu és totalment factible».

L'Institut de Robòtica, que dirigeix Gregorio Martín, ha efectuat peritatges en casos com el de les primes úniques del Banc de Santander. La investigació permeté descobrir els autèntics titulars d'aquests comptes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.