algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

Els conductors d'autobusos asseguren que treballen més hores de les legals

Els treballadors diuen que no es compleix el conveni i que si protesten són sancionats

Representants dels treballadors de les empreses d'autobusos del transport discrecional de l'illa d'Eivissa s'han reunit amb els responsables del Consell Insular per tractar diversos aspectes relacionats amb la manca de seguretat en la seva feina. Així, els treballadors destaquen que un dels principals problemes que continua afectant el sector en aquests moments és l'excés d'hores de feina al dia, un fet que en temporada alta pot suposar, segons els representants sindicals, una disponibilitat de 24 hores diàries a l'empresa quan el nombre permès és de 14 hores.

Els afectats insistiren que no s'està complint el conveni col·lectiu per part de la patronal i han insinuat que les persones que l'any passat, durant les negociacions de l'acord, van reivindicar els seus drets són obligats a conduir els autobusos més vells i a fer les rutes més difícils. Els empleats del sector del transport explicaren als membres del govern del Consell que aquest excés de feina pot repercutir molt negativament en la seguretat dels passatgers ja que s'han de realitzar serveis sense haver pogut descansar el temps reglamentari.

Per la seva banda, des del Consell Insular ja s'ha compromès a la idea de traslladar les demandes d'aquests treballadors a la Mesa balear de Transports, mentre que el nou conseller de Transport, Santiago Ferrer, ha mostrat la seva intenció de reunir-se amb els empresaris del sector per tal de conèixer, «de primera mà», la seva posició en aquest conflicte laboral.

El president de l'Associació d'Empreses de Transport Discrecional, Lucas Costa, ha dit que a les Pitiüses no s'obliga els conductors a estar disponibles a la seva feina les 24 del dia i que els increments de la jornada laboral, derivats de la demanda de servei, es paguen de manera separada a les persones que han de cobrir els torns extra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.