algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

Portella acorda amb l'oposició el Pla de Gestió del Patrimoni Històric

El conseller de Cultura elabora un document de noranta mesures a dos anys

El conseller de Cultura del Consell de Menorca, Josep Portella, ha tancat un acord amb l'oposició política a la institució per tal d'aprovar el document del Pla de Gestió del Patrimoni Històric de l'illa. Així, es donen ara totes les garanties necessàries perquè el pla passi dilluns vinent a l'aprovació de la sessió plenària amb el suport unànime de la corporació.

És la primera vegada, en aquesta legislatura autonòmica, que el conjunt de la corporació insular arriba a un consens en una matèria de relleu polític i social. El document, que es condensa en setanta-cinc folis, recull els objectius, mesures i accions per defensar el patrimoni de Menorca. Parteix del Pla Insular del Patrimoni que havia començat a redactar Simó Gornés, anterior conseller de Cultura en temps del Partit Popular. I, a més, obeeix al manament establert a la Llei de Patrimoni de les Illes Balears, aprovada pel Parlament l'any 1998.

El pla, que es planteja amb aquella necessària ambició que pertoca a una matèria tan sensible, inclou, a més de les mesures i accions de defensa patrimonial, la redacció de nou catàlegs de béns, a saber: l'històric, el de la col·lecció etnològica de Gabriel Llambies, el de fars, el d'esglésies i ermites de Menorca, els béns paleontològics, el bibliogràfic, el documental, els de béns mobles i la carta arqueològica submarina. En definitiva, es prepara un cens gairebé absolut, general i universal de tota mena de béns que poden ser considerats de caràcter patrimonial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.