algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Preservar el bastió d'Olis Balle costa 350 milions als promotors

El propietari del solar té la intenció d'interposar un recurs davant Patrimoni

Conservar els fonaments del bastió trobat a can Segura, antic magatzem d'Olis Balle, i que ara el CIM ha ordenat que es conservi «suposaran unes pèrdues almenys de 350 milions de pessetes», per part del propietari del solar. Així ho va assegurar ahir a Diari de Balears Antoni Farrer, exministre d'Obres Públiques d'Andorra, propietari del solar i promotor de la construcció de dos edificis en aquesta zona, «valorats en 4.000 milions», que s'ubicaran entre l'avinguda Joan March i el carrer de Sant Miquel.

Segons Farrer, de la immobiliària Alandroal S.L., la part afectada equival a un total de 2.231 metres quadrats i afecta els nuclis de les escales, ascensors, i suposa una pèrdua d'entre 40 i 45 places de pàrquings. «Com explic jo ara a la gent que m'han comprat pisos i pàrquings a la zona afectada que hauran d'agafar dos ascensors per anar del pàrquing al pis a causa de la protecció d'aquest bastió? Com puc indemnitzar aquestes persones afectades?», afirmà.

Tot i que respectarà la decisió de Patrimoni pel que fa a protegir l'estructura militar, Farrer i la seva advocada Catalina Gomes, tenen la intenció d'interposar un recurs davant la decisió de Patrimoni. «No podem aturar les obres que tenim previst acabar d'aquí a dos anys, però cercarem les vies legals per defensar els nostres interessos», asseguraren.

El propietari va explicar que l'estructura que ha sortit a la llum en el solar «només és la base, mai vista, d'un antic bastió, el qual ja va ser enderrocat en el seu temps, igual que la Porta Pintada, per la mateixa Administració, segons fa referència l'informe arqueològic presentat a Patrimoni». La constructora, per cert, va presentar tota una sèrie d'objeccions sobre el que diu aquest informe. Farrer no comprèn que «aquesta fonamentació que ha aparegut a causa de les obres sembli ara a Patrimoni d'un gran interès. I en realitat és una cosa que mai no s'havia vist i que no serveix per res».

Per Farrer aquesta decisió «per part de Patrimoni «és una manera de rentar-se la cara», ja que anteriorment l'Administració (l'Ajuntament de Palma) «va permetre als antics propietaris enderrocar les façanes de can Segura (que es trobaven catalogades per Cort però sense la ratificació de Patrimoni del CIM), i que sembla que tenien un cert valor. Jo no sé quins favors devien als antics propietaris per enderrocar la façana» "va arribar a insinuar Farrer", «però tot això ho estan fent repercutir sobre mi protegint un peu d'una fonamentació que mai no s'havia vist».

El promotor i la seva advocada varen rebre ahir per fax l'informe de la Comissió de Patrimoni que diu que la resta del bastió s'ha d'integrar dins el projecte de construcció dels dos edificis, i que implica replantejar el projecte, tal com va informar aquest diari el passat divendres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.