algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
17°

El 17 per cent dels turistes arribà el 1999 només amb el bitllet d'avió

Aquests viatgers realitzaren més del 20 per cent de les pernoctacions anuals

El turisme independent, és a dir, aquell que es desplaça a les Balears només amb el bitllet d'avió comprat, representà entre el quinze i el desset per cent del nombre total d'arribades turístiques que es produïren l'any passat, segons un estudi que està elaborant l'Obra Social i Cultural de la Caixa de les Balears Sa Nostra, que dirigeix l'economista Miquel Alenyà.

Aquest percentatge suposà entre 1'6 i 1'8 milions de visitants del global de 10'5 milions que passaren per les instal·lacions aeroportuàries illenques el 1999.

A la vegada, el viatger que no reserva les seves vacances a través d'un majorista realitzà més del vint per cent de les pernoctacions "nombre de vespres que passa una persona a les Illes" de l'exercici anterior. Aquest fet implicà superar els 22'1 milions dies d'estada sobre els 110'6 milions que es produïren en el decurs de l'any 1999.

La mitjana de permanència del turista independent a les Balears fou de quinze dies, és a dir, 4'4 dies més que el visitant que arriba amb un viatge organitzat, tot i que «molts d'ells passen a les Illes entre un mes i tres mesos sencers», afegí Alenyà. A més, la despesa per persona i dia d'aquest tipus de visitants supera la mitjana de 8.500 pessetes.

D'altra banda, el gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Antoni Munar, es queixà que el viatger independent minva clients als allotjaments turístics. Aquesta opinió no és compartida pel director de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, ja que «ompleixen els hotels de quatre i cinc estrelles durant la temporada baixa i en època de crisi continuen venint».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.