cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
31°

La urbanització d'un costat del Calvari permetrà construir uns cinc xalets més

L'Ajuntament donà, en la sessió plenària passada, el vistiplau al projecte de compensació

En un costat d'un indret tan emblemàtic com és el Calvari de Pollença, concretament el que queda entre l'escalonada i el carrer Llobera, ara es començarà a urbanitzar. Allà es construiran un total de cinc xalets més. En la sessió plenària de divendres passat, l'Ajuntament de Pollença aprovà per unanimitat donar el vistiplau al projecte de compensació de l'esmentat sector perquè es pugui desenvolupar aquesta nova urbanització.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Pollença (PSOE, PSM i UM) argumenta de bell nou que aquest sector disposa d'un projecte d'urbanització i d'un pla parcial aprovat des de fa anys i que ara a ells els ha tocat continuar amb la tramitació. Aquestes justificacions arriben en un moment en què els urbanitzables de Pollença, que feia anys que es trobaven paralitzats, s'activen.

Així, cal recordar que ja en el ple anterior, l'Ajuntament rebé la segona fase d'urbanització de Vall de Bóquer, just ara quan la tercera fase de la urbanització de la Vall de Bóquer s'ha posat en marxa. Les excavadores ja han començat a pelar la falda de la costa per construir-hi els cinquanta xalets que permet el pla parcial.

Aquesta tercera fase inclou la construcció de dos habitatges unifamiliars dins un total de 25 parcel·les distribuïdes al llarg dels dos carrers que quedaren per sobre de la futura via de circumval·lació. Cal dir també que l'Ajuntament de Pollença és conscient de l'impacte ambiental que generarà la construcció d'aquests 50 xalets a la falda de Bóquer, com ara la dels cinc que s'edificaran al Calvari. Però repeteixen que «davant això no hi podem fer res».

Les urbanitzacions de Pollença que estaven aturades des de feia anys s'han activat aquest hivern. Primer, esclatà el boom constructor de cala Carbó i ara, el del Calvari. A cala Carbó, l'Ajuntament decretà la paralització cautelar de les obres mentre hi cercava solucions. Després, la febre urbanística es tornà a sentir quan presentaren un estudi de detall per construir el puiget de Gotmar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.