algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El CIM vol protegir el bastió trobat en el solar dels antics olis Balle

Això implicarà replantejar el projecte de construcció d'un bloc d'habitatges

La Comissió de Patrimoni del CIM estudia demanar als propietaris dels terrenys de l'antiga seu d'olis Balle, a Palma, que es replantegin el projecte de construcció d'un bloc d'habitatges (que inclou fer tres plantes d'aparcaments subterranis) després que s'hagin trobat les restes d'un bastió militar al carrer de Sant Miquel. El bastió es va contruir com un afegit de la porta Pintada a mitjan segle XVI. En el seu moment actuà com a doble reforç defensiu.

Patrimoni, que adoptarà una resolució immediata, considera que, analitzats els informes arqueològics, es tracta d'una troballa molt important sobre arqueologia militar i que la solució més probable sigui replantejar el projecte de construcció. No obstant això, Patrimoni manejava dues hipòtesis més, com seria l'expropiació dels terrenys, cosa que implicaria que el CIM hauria de pagar el cost que es derivaria d'això als propietaris.

La segona opció seria documentar les restes i procedir a desglossar les peces i enumerarles. Aquesta alternativa, emperò, és la que té menys probabilitats de prosperar, segons va declarar ahir a aquest diari Miquel Barceló, director de la Comissió de Patrimoni del CIM.

Segons explicà Elena Anglada, una de les especialistes que ha realitzat l'informe estrictament arqueològic, aquest bastió es va fer devers 1543 o 1544 com un afegit de la porta Pintada, o porta de Santa Margalida, d'origen islàmic, per on va entrar el rei en Jaume. Aquest afegit es va construir, com és evident, posteriorment a l'arribada del Conqueridor i en plena monarquia dels Àustries. Més endavant, en el segle XVII, es va convertir en un magatzem de pólvora o cartutxeria com a element defensiu. L'estructura té quatre metres de fondària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.