algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El cambrer acusat de matar un company l'any 98 diu que fou «en defensa pròpia»

Joaquín Lobato apunyalà Emilio Cañadas, que l'havia amenaçat per ser d'ètnia gitana

Joaquín Lobato Montáñez, l'home acusat de matar un company de feina a Peguera el mes de setembre de 1998 explicà ahir al jurat que actuà «en defensa pròpia», ja que el seu company, Emilio Cañadas, l'havia amenaçat amb un ganivet després d'insultar-lo i ficar-se amb ell per ser d'ètnia gitana. Els dos treballaven com a cambrers a una hamburgueseria del nucli turístic calvianer i des del primer moment, com indicà ahir l'acusat, «sorgiren diferències entre els dos».

Joaquín Lobato s'enfronta a una acusació d'assassinat, per la qual el fiscal Gabriel Rul·lan demana una condemna de 18 anys de presó. Mentre que l'acusació particular, mitjançant l'advocat Gabriel Garcías, sol·licita 20 anys de presó. Per la seva banda la defensa de l'acusat en demana l'absolució, ja que al·lega que el seu client pateix un trastorn asocial de la seva personalitat.

Els fets ocorregueren el dia 14 de setembre. L'acusat explicà que el seu company portava cinc dies treballant amb ell i que «des del principi es ficà amb mi. Em va dir que em tallaria el ventre perquè jo era gitano».

L'acusació creu que el motiu de la baralla va ser el trencament d'un tassó de vidre. Joaquín Lobato explicà que digué a Emilio que podien resoldre les seves diferències dins el local, però Emilio considerà que era millor fer-ho fora. Per aquesta raó quedaren citats a la platja de Torà, a Peguera. Segons sembla el primer a arribar-hi fou Emilio que, segons l'acusació, hi acudí desarmat, encara que Lobato assenyalà que portava un ganivet. «Ell arrribà a la cita acompanyat per una altra persona que jo no sabia qui era. Quan jo m'hi vaig acostar ell es llançà sobre mi amb l'arma a la mà, per la qual cosa jo li vaig clavar al pit el ganivet que portava», confessà ahir l'acusat. La punyalada fou mortal de necessitat i travessà el cor d'Emilio, que va morir als pocs segons.

L'acompanyant d'Emilio era el seu cosí, que es topà amb l'acusat quan aquest fugia del lloc amb el ganivet ple de sang a la mà. Lobato llançà l'arma a un contenidor i se n'anà a ca seva. Ahir explicà que «la meva intenció no va ser matar Emilio, però ho vaig haver de fer perquè ell m'atacà». Aquell mateix vespre Lobato s'entregà i confessà els fets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.