algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

L'aeroport vol que Madrid en privatitzi la seguretat en plena temporada alta

Vigilants privats supervisaran els arcs de metalls i controlaran els equipatges

La direcció de l'aeroport de Palma confia a privatitzar els filtres de passatgers i d'equipatges aquest estiu, en plena temporada alta. Segons informà a Diari de Balears el responsable de seguretat de Son Sant Joan, Manuel Martínez, des de Palma ja se n'ha enviat l'expedient a Madrid i estan a l'espera de la tramitació administrativa. «Confiam començar aquest estiu, almenys, aquesta ha estat la intenció de l'aeroport de Son Sant Joan en enviar l'expedient a la Direcció General d'Aena», digué Manuel Martínez.

Aquesta nova modalitat del servei de seguretat dels aeroports és conseqüència del conveni de col·laboració signat entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i Aena (Aeroports Nacionals i Navegació Aèria). En aquest acord també hi participen les direccions generals de la Policia i la Guàrdia Civil. Aquest conveni, signat el 29 de juny de 1999, preveu un grup de treball integrat pels màxims responsables de seguretat de l'Estat per tal d'analitzar la implantació d'aquest sistema de vigilància compartida entre empreses privades i membres de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Un dels objectius n'és controlar la capacitat dels vigilants per desenvolupar aquestes tasques, però també establir tot el dispositiu de suport, ja que els treballadors privats no són agents de l'autoritat i, per tant, han de tenir la presència física de policies o guàrdies civils en cas de qualsevol requeriment d'un ciutadà. A les Balears, Menorca ha estat el primer aeroport on ja funciona aquest sistema des de principis d'any. El gener es va posar en fase de prova a les sortides nacionals i posteriorment s'implantà a tot el recinte aeroportuari. Altres aeròdroms on ja s'ha establert la vigilància compartida són València, Fuerteventura, Sevilla i Jerez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.