cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

El Govern proposa la destitució del conseller delegat de Bitel

Enrique Adán fou nomenat a l'època del PP i ha perdut la confiança de l'esquerra

74146
Un moment del vídeo en què Matas mostra un document del CIM. | J. R.

El Govern balear exigirà a Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel) que destitueixi el seu conseller delegat, Enrique Adán, perquè «no hi ha confiança en la direcció» d'aquesta empresa semipública per part de l'Executiu que presideix el socialista Francesc Antich, segons va declarar ahir la consellera d'Innovació Tecnològica i Energia, Misericòrdia Ramon. Amb aquesta única intenció, el Govern ha convocat amb caràcter d'urgència la junta d'accionistes per «valorar les actuacions» de l'empresa amb la voluntat que aquesta tengui lloc demà divendres.

Aquestes «actuacions» citades per Ramon fan referència al comunicat que la companyia que serveix internet a l'Administració autonòmica va emetre el passat dimarts després de prop de cinc hores de reunió del seu Consell d'Administració i en el qual es varen incloure judicis de valor exculpatoris per als qui ordenaren i executaren l'ordre de readreçament des del correu electrònic des de la Comissió d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM) al de Sebastià Vallori, un dels secretaris personals de Jaume Matas quan aquest era president del Govern balear.

Concretament, la frase del comunicat que ha creat aquesta contradicció entre la valoració del Govern i la de Bitel és la següent: «Està comprovat i fora de tot dubte que en aquesta errada no hi va haver intencionalitat ni per part de l'ordenant ni de l'executor». Un text que Ramon, qui ocupa també el càrrec de presidenta del consell d'administració de Bitel, atribueix a «apreciacions subjectives» de l'empresa quant a l'anàlisi pròpia del paper que ha jugat en aquest suposat cas de violació del correu electrònic de Francesc Quetglas al CIM.

A banda de les esmentades valoracions d'intencionalitat que conté l'anàlisia feta per Bitel sobre el paper que ha jugat l'empresa en aquesta suposada punxada informàtica, Ramon hi observa també els següents elements objetius: el desviament d'informació existeix des del març de 1998 fins al dia que Vallori es dóna de baixa; no és una connexió inoperant, sinó que registra gran quantitat de moviment, i que no hi ha cap avís que es rebia informació que no pertocava o que no es rebia la informació que sí pertocava.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.