algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Crespo exigeix que el Govern demani l'ampliació total de la dessaladora

Acusa Rodríguez Perea de demanar manco aigua de la que fa falta en les reunions a Madrid

La presidenta de l'empresa municipal d'aigua i clavegueram de Palma, Maria Crespo, exigí ahir al Govern balear que demani amb caràcter d'urgència l'ampliació total de la dessaladora de la badia de Palma, que garantiria 21.000 metres cúbics d'aigua en lloc dels 7.000 metres cúbics assegurats fins aquest moment per Madrid.

Crespo llançà unes duríssimes declaracions contra el director general de Recursos Hídrics del Govern balear, Antoni Rodríguez Perea, i l'acusà d'haver demanat tan sols l'ampliació de la línia de reserva i per al mes de setembre, «quan les necessitats de Palma passen per l'ampliació total de la dessaladora ja mateix».

Però no va ser tan sols Rodríguez Perea el blanc de les ires de Crespo. El president Antich també va rebre una bona andanada quan Crespo assegurà als mitjans de comunicació que «si el president Antich ha consentit durant més d'un any que els seus ciutadans (es referí als del poble d'Algaida, d'on era batle Antich) patissin restriccions és el seu problema. Nosaltres no pensam fer-ho. No consentirem que a Palma hi hagi ciutadans de primera i de segona categoria. No hi haurà restriccions ni donarem aigua de pitjor qualitat, com pretén que facem el Govern balear. Nosaltres l'única cosa que demanam és més aigua per als nostres ciutadans».

Per això, Crespo vol que el Govern balear reflexioni i es faci una nova petició a Madrid emparada per una declaració d'emergència amb motiu de la sequera que permetria agilitar molt els tràmits burocràtics per ampliar la dessaladora amb dues noves línies. «El que hem de fer és emprar els 60.000 metres cúbics que ens pot oferir la dessaladora; és un doi no emprar-la».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.