nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El PP proposa millorar el finançament autonòmic en lloc d'aplicar l'ecotaxa

Mesquida recordà que l'impost es començà a plantejar des del 1987

José María González Ortea, del Grup Parlamentari Popular, proposà ahir al conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, una renegociació del finançament autonòmic en lloc d'implantar l'ecotaxa. L'exconseller de Turisme indicà que aquesta via era «la més justa i factible» per aconseguir els objectius de millorar el medi ambient i per això «és imprescindible contemplar la població de fet de les Balears».

Mesquida comparegué ahir davant la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament per explicar les gestions realitzades en relació a l'impost ecoturístic. El conseller explicà el marc legislatiu en el qual s'ha d'incloure l'ecotaxa i destacà la dificultat de crear noves figures tributàries que no estiguin ja gravades per l'Estat i també per les corporacions locals.

Joan Mesquida digué que ja havia informat el Govern central, concretament els ministeris d'Economia i de Foment i la Secretaria d'Estat de Turisme, de les intencions d'implantar l'ecotaxa, i els tres representants del Govern d'Aznar s'hi manifestaren contraris. També Brussel·les té informació i pot emetre un informe, que no serà vinculant.

Mesquida indicà que altres països, com ara Alemanya, Àustria, Holanda i Grècia, també tenen aquests tipus d'impost i assenyalà que els límits de la UE passen per establir fórmules que no suposin obstacles a la lliure circulació de persones o de residència.

González Ortea coincidí que aquest principi de no discriminació és el problema principal i ressaltà els obstacles «per distingir entre els viatgers que venen com a turistes o amb altres finalitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.