algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

El Parlament aprova la comissió que investigarà la contractació a l'Ibatur

L'acció parlamentària afectarà l'actual Executiu i els anteriors governs del PP

El Parlament aprovà ahir per unanimitat la creació d'una comissió d'investigació sobre les contractacions realitzades a l'Institut Balear de Turisme (Ibatur). La investigació inclou tant les contractacions formalitzades pel Pacte de Progrés com les duites a terme pels governs del PP. Govern i oposició donaren suport a la iniciativa de l'Executiu que presideix Francesc Antich convençuts de la legalitat de les contractacions duites a terme per aquest organisme en les distintes legislatures que afectarà la tasca de la dita comissió d'investigació.

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, va explicar durant la seva intervenció que el propòsit d'aquesta comissió és que «tot quedi claríssim i no hi hagi ombres de dubte» sobre la gestió de l'Ibatur. L'origen de la investigació és la denúncia presentada a finals de l'any passat per la diputada autonòmica del PP, Margalida Cabrer, sobre la presumpta contractació irregular de tres persones que, segons la qual, s'havien presentat a un concurs quan sabien d'avantmà que serien admeses.

El diputat del PP, José María González Ortea, va recordar durant el debat d'ahir que Cabrer va avançar davant d'un notari la identitat d'aquestes tres persones que foren seleccionades després de realitzar les proves, a la qual cosa l'actual govern va respondre amb l'anunci de creació d'aquesta comissió per aclarir totes les contractacions realitzades, tant les laborals com les comercials. Ortea va denunciar també ahir que tres persones foren acomiadades «miserablement i ignominiosa» de l'Ibatur per haver comès el «pecat» d'estar afiliades al PP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.