algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Antich accepta negociar assegurances adients per a la patata arran del calabruix

Els pagesos no asseguren les collites perquè les gelades i ventades no hi entren

El president del Govern, Francesc Antich, i el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, es comprometeren ahir a negociar amb la companyia estatal d'assegurances agràries, ENESA, una línia específica per cobrir les pèrdues que ocasionen les gelades i el vent als cultius de patates.

Els pagesos aprofitaren el recorregut que el president féu pels cultius afectats per la calabruixada per demanar una assegurança a mida per la patata de sa Pobla. «Ara el mal ja està fet i les calabruixades només afecten la producció una vegada cada 10 anys». Per això, a hores d'ara, els pagesos de sa Pobla no tenen la seva producció assegurada. I és que les companyies d'assegurances no els cobreixen pèrdues en cas de ventades o gelades, efectes meteorològics molt més freqüents i que els fa molt de mal.

Ahir, els pagesos i també el gerent de la cooperativa pagesa de sa Pobla, l'Esplet, no dubtaren gens ni mica a adreçar-se a Antich i a Mayol per reclamar «una assegurança que serveixi per cobrir la renda agrària del pagès i no per augmentar el cos de la producció». La directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, anuncià ahir que el Govern obrirà negociacions amb la Comissió d'Assegurances de Madrid el proper 13 d'abril per tractar aquesta qüestió.

Per pal·liar els mal causats per la calabruixada de diumenge, els pagesos trobaran a l'Ajuntament impresos que hauran d'emplenar per poder disposar dels productes fitosanitaris que subvenciona en un 80 per cent Agricultura. Així, al capvespre ja podran passar per l'oficina de la Vileta per recollir el Captan, que és una substància que ajuda a fer cicatritzar la planta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.