cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

Bitel atribueix a un «error tipogràfic» la violació del correu electrònic del CIM

La consellera de Noves Tecnologies no comparteix totalment la versió de la companyia

104232
Ramon sortint de Bitel. | J. Torres

«Errada tipogràfica» i «llenegada». Aquests varen ser els dos qualificatius utilitzats ahir pel conseller delegat de l'empresa semipública Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel), Enrique Adán, per referir-se al readreçament del correu electrònic de Francesc Quetglas cap al gabinet de Presidència del Govern balear entre el març de 1998 i el març d'enguany. El Consell d'Administració de Bitel va emetre ahir, després d'una reunió de gairebé cinc hores de durada, un comunicat en què explica com es va produir l'errada tècnica que va causar el desviament d'informació i les causes que la provocaren.

La consellera de Noves Tecnologies i Energia, Misericòrdia Ramon, que és també presidenta del dit Consell d'Administració, va declarar als mitjans de comunicació en acabar l'esmentada reunió que l'explicació donada per Bitel «té una lògica i sembla convincent». Així i tot, va anunciar que s'ha encarregat una auditoria externa al Col·legi d'Enginyers en Telecomunicacions per aclarir del tot el cas del desviament.

Posteriorment a les paraules de Ramon, i quan la consellera havia abandonat ja la seu de Bitel, la companyia va distribuir el comunicat de premsa, en què s'afirmava: «Està comprovat i fora de tot dubte que en aquesta errada no hi va haver intencionalitat ni per part de l'ordenant ni de l'executor». Després de llegir aquest text, Adán va explicar de manera gràfica com es va produir l'«errada tipogràfica»

El directiu de Bitel també va qualificar l'errada de «mala sort» i «mala fortuna». Una vegada executada l'ordre de Presidència, «Bitel va donar la feina per feta i ningú dels qui reberen aquesta informació tampoc no va dir res». Adán nega amb certesa que mai ningú no va informar des de Presidència de l'«errada». «La part de la nostra rutina no va ser correcta», va reiterar finalment el conseller delegat de Bitel en referència al desviament d'informació.

A darrera hora de la vesprada d'ahir, la consellera va desautoritzar el paràgraf exculpatori del comunicat de Bitel abans transcrit. Concretament, la presidenta de la companyia va manifestar que en el Consell d'Administració s'havia acordat «no fer judicis de valor» en l'anàlisi dels fets. D'aquesta manera, Ramon feia constar el seu desacord amb el text difós que ella afirma no haver conegut fins hores després.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.