nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Orfila: «La compra del quarter militar garanteix l'equipament des Mercadal»

L'operació de compravenda se signarà l'abril, amb un cost de més de 86 milions

M. LIMÓN PONS. Mercadal
El batle des Mercadal, Ramon Orfila, calcula que dins la primera quinzena d'abril es podran signar els documents de l'operació de compravenda de tot el pratrimoni immoble de Defensa situat a l'interior del centre urbà de la vila.

Es tracta de l'operació immobiliària més important i ambiciosa que mai no ha fet, modernament, l'administració municipal amb propietats situades dins el poble. Amb una despesa de 86'5 milions de pessetes, l'Ajuntament adquireix totes les instal·lacions de la vella caserna d'Artilleria, d'una superfície de 82.559 metres quadrats, i la residència d'oficials i suboficials, un edifici d'habitatges de més de 5.500 metres quadrats.

La proposta d'adquisió, en els termes en què va ser remesa a l'Ajuntament per la Direcció General d'Infraestructures del Ministeri de Defensa, es va aprovar en la sessió plenària que l'Ajuntament va celebrar dilluns passat. Orfila no dubta a assegurar que aquesta operació garanteix «l'equipament social i cultural des Mercadal de bona part del segle XXI».

Un cop es firmi el canvi de propietat, el batle vol donar ordre als serveis tècnics per tal que es comenci la redacció d'un pla especial de reforma interior (PERI), la qual cosa portarà aparellada, necessàriament, la modifiació de les Normes Subsidiàries de la zona afectada. Ara figura catalogada com a àrea d'equipament militar, i caldrà que es canviï per la d'àrea d'equipaments culturals i socials. El procés trigarà un any. Però això no obstant, el batle ha anunciat a Diari de Balears la intenció política d'escometre unes obres de consolidació del vell pavelló d'habitatges i de condicionament dels jardins perimetrals. «Volem que de forma immediata la població comenci a fruir el patrimoni», va manifestar Orfila. Amb les noves propietats es pensa crear una sala de congressos d'abast insular, i en el quarter, el parc de bombers i magatzems.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.