cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

El Govern prepara un pla per reduir l'impacte i el consum energètic dels edificis

Hi participen Medi Ambient, Obres Públiques i Energia

Les conselleries d'Obres Públiques, Medi Ambient i Energia han constituït un grup de treball conjunt per elaborar un pla pel Foment de l'Edificació Sostenible amb l'objectiu de reduir l'impacte ambiental i el consum d'energia dels edificis.

El director general d'Arquitectura i Habitatge, Jaume Carbonero, explicà ahir que el concepte d'edificació sostenible suposa l'aplicació de criteris de reducció dels perjudicis per l'entorn i disminució de la despesa energètica dels seus usuaris en el procés que va des de la construcció i fabricació de materials fins l'esbucament, passant per l'ús de l'edifici.

Carbonero integra el grup de treball, juntament amb el director general de Residus i Energia, Nicolau Jaume Barceló, i el director general d'Energia, Joan Perchés, a més de dos tècnics de cada una de les tres conselleries implicades.

Aquest organisme té com a objectiu la recopilació de documentació sobre edificació sostenible, establir criteris per fomentar la construcció respectuosa amb el medi ambient, traslladar aquests criteris a les normes de les distintes administracions competents, fixar un règim d'ajudes pels habitatges que millorin el seu ús energètic i assessorar les institucions. Carbonero indicà que el grup de treball es reunirà cada quinze dies i ja ha programat una jornada informativa, que se celebrarà el pròxim dia 30 en Palma, sobre una eina informàtica difosa per la Unió Europea per a la qualificació energètica dels habitatges.

Gràcies a un acord amb el Col·legi d'Arquitectes de les Balears, el pròxim mes se celebraran unes jornades para difondre aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.