cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Dos metges dubten que el tabac sigui causant de la malaltia de Buerger

Declararen ahir per la demanda d'una dona contra Tabacalera

Difícilment es pot demostrar que el tabac sigui el responsable de la malaltia de Buerger. A aquesta conclusió arribaren ahir dos metges que declararen en el procés de prova per la demanda que ha presentat una dona contra Tabacalera. Àngela Àvila, de 47 anys, es troba lligada des de l'any 96 a una cadira de rodes a causa de l'amputació de les dues cames i d'un dit derivada d'una patologia d'obstrucció arterial provocada suposadament pel consum de nicotina. La demandant troba que la companyia és responsable del mal que pateix, anomenat malaltia de Buerger, i li demana una indemnització de 150 milions.

El magistrat del Jutjat de Primera Instància número 11 de Palma prengué ahir declaració als doctors Cabellos i González Pinto, citats pel misser que representa Tabacalera. Ambdós, especialistes en la malaltia que pateix Àngela Àvila, arribaren a la conclusió que cap informe mèdic no demostra que el tabac sigui el responsable d'aquestes lesions, tot i que les estadístiques demostren que el 80 per cent dels fumadors pateixen aquesta malaltia d'origen vascular. Això no obstant, només el 0'02 per cent arriba a desenvolupar-la.

Els metges explicaren que ara es desconeix l'origen de la malaltia de Buerger, però coincideixen que existeix una predisposició genètica per desenvolupar-la.

Els missers renunciaren a prendre declaració a Àngela Àvila, que en una entrevista a DdB assegurà que se sent «enganyada per Tabacalera», ja que era conscient dels perills a què es trobava exposada a nivell de malalties cardiorespiratòries, però no comptava que l'hàbit de fumar la conduís a la situació actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.