algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La dessaladora aportarà 7.000 tones diàries més d'aigua a principi d'estiu

El Ministeri de Medi Ambient assumeix una inversió de mil milions per via d'urgència

El Govern de les Illes Balears ha anunciat que tramitarà, immediatament, l'ampliació dels equips de reserva de la planta dessaladora de la badia de Palma, per via d'urgència. Aquesta mesura permetrà, a final de juny o principi de juliol, una aportació afegida de 7.000 metres cúbics diaris per part d'aquesta infraestructura hidràulica. D'aquesta manera, la dessaladora passarà a subministrar, aquest estiu, uns 54.000 metres cúbics. La inversió necessària, de 1.000 milions de pessetes, serà assumida pel Ministeri de Medi Ambient.

La tramitació per via d'urgència es posa en marxa davant la resposta del Govern central a les gestions realitzades ahir per la seva delegada a les Illes Balears, Catalina Cirer, tasca que li fou comanada per la comissió de seguiment de la sequera, que es reuní dissabte passat convocada pel president Antich.

Segons Cirer, «des del Ministeri m'han comunicat que la Conselleria de Medi Ambient negocià l'aplicació de la línia de reserva de la dessaladora amb la consideració que l'obra no era necessària fins el setembre o octubre. En tot cas, el Ministeri ha manifestat la seva disposició tècnica i econòmica per iniciar les obres si el Govern de les Illes Balears presenta una petició oficial per escrit. En tractar-se d'una actuació urgent, no calen projectes, documentacions ni justificacions tècniques».

Pel que fa a l'aplicació de dues noves línies de tractament de la dessaladora, que aportarien uns 21.000 metres cúbics diaris, Cirer explicà que «el Ministeri no veu possible acabar aquestes obres abans de 9 o 10 mesos».

El Govern de les Illes Balears es mostra satisfet per la resposta de Madrid, tot i que «fa discriminacions segons el color polític», i lamenta que «el Ministeri de Medi Ambient no hagi escoltat les nostres demandes i hagi estat necessària la mediació de la delegada Cirer per obtenir una resposta afirmativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.