algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

El calabruix caigué damunt els cultius del nord-est de Mallorca

Les pluges i la «pedra» deixaren 47 litres a l'Albufera, 26 a Sant Llorenç, 20 a Artà i 18 a Pollença

Una forta tempesta d'aigua, calabruix i vent va afectar ahir el nord-est de Mallorca i podria haver provocat danys a alguns cultius de la zona, sobretot als arbres fruiters que han començat a florir i també a algunes espècies del parc de l'Albufera, lloc on es varen registrar uns importants 47 litres en forma de calabruix. Les esperades plugues pels pagesos, els polítics i la societat en general podrien haver estat més negatives que positives, encara que fins demà no és podrà donar fer avaluació més concreta del tema.

La tempesta, que va tenir lloc entre les 12 del migdia i les 4 del capvespre, va sorprendre en alguns llocs per la seva contundència: a Pollença varen caure 18 litres per metre quadrat en forma de calabruix durant només mitja hora; a Sant Llorenç en varen caure 26 també en forma de calabruix i a Artà devers 20, (el mal temps obliga a suspendre un partit) segons dades que foren proporcionades per voluntaris al Centre Meteorològic de les Illes Balears. En altres zones la tempesta també varen arribar encara que no en tanta intensitat: Lluc (10 litres); Inca (5) i Menorca (6).

El secretari general d'Unió de Pagesos, Jaume Pocoví, va mostrar ahir la seva procupació pel calabruix que va caure ahir encara que no va poder precisar si s'havien produït danys greus per falta d'informació. «El que està clar és que en aquesta època el fruit de l'arbre ja ha començat a sortir i el pot arrabassar d'una pedregada i això fa molt de mal». També assegura que el sector hortícola també podria haver quedat afectat, «encara que menys ja que molts d'ells solen estar protegits per plàstics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.