algo de nubes
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°
11°

La transferència de missatges a tercers és «fàcil i senzilla», segons els experts

El suposat espionatge del PP al Consell fou possible amb mitjans a l'abast de tothom

Tècnicament és possible desviar un missatge privat de dues persones cap a un tercer lector? Sí, i és fàcil, almanco segons la valoració del tècnic Llorenç Valverde. És senzill desviar els missatges del correu electrònic sense que ningú no ho pugui advertir si no recorre a la investigació... O si ningú no fa feina malament, el bunyol sorprenent, com sembla aquest watergate mallorquí.

Segons Valverde, no existeix cap impediment perquè un correu electrònic sigui derivat a una adreça diferent de la de l'emissor i del receptor sense que cap de les dues parts primeres ho sàpiguen.

La reacció just es pot produir una vegada que el correu electrònic ha estat respost o rebutjat pel servidor: aquest ha estat el cas que permeté al Govern de Progrés saber que els seus missatges electrònics eren vigilats per la secretaria del Partit Popular, almanco des de 1998 a la seu d'Urbanisme del Consell de Mallorca. Aquesta vigilància pogué tenir una traducció clara en la normativa autonòmica que deslegitimà "en un termini molt breu de temps" el Consell de Mallorca per dur endavant la seva moratòria urbanística, segons fonts arrelades a aquesta corporació supramunicipal.

Urbanisme era aleshores la «secció» més bel·ligerant del Pacte que encara no s'havia signat; significativament, cap de les persones que presidien la comissió "Francesc Quetglas" i l'àrea "Francesc Triay" no han ocupat aquesta cartera després de les eleccions autonòmiques de 1999: el primer ha estat derivat als afers exteriors que controla el Centre Balears Europa, el segon a la gestió de la zona portuària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.