algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Cirer negociarà amb Madrid terminis més curts per ampliar la dessaladora

Antich està disposat a viatjar a la capital de l'Estat per explicar la situació de sequera

La delegada del Govern central, Catalina Cirer, negociarà demà dilluns amb el Ministeri de Medi Ambient una reducció en els terminis d'ampliació de la planta dessaladora de la badia de Palma. Aquesta fou la principal conclusió de la llarguíssima i tensa reunió institucional (durà quatre hores) que tingué lloc ahir al matí al Consolat de la Mar, convocada pel mateix president del Govern, Francesc Antich.

A més d'Antich, hi eren presents la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; la presidenta d'Emaya, Maria Crespo; la batlessa de Calvià, Margarita Nájera; el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea; la delegada del Govern central, Catalina Cirer; el tinent de batle de Calvià i responsable de Calvià 2000, Antoni Manchado; i el cap tècnic d'Emaya, Arturo Cadenas, tots ells acompanyats de tècnics de cada Administració. El batle de Palma, Joan Fageda, no hi participà perquè es troba de viatge a Síria. En sortir de la reunió, el president Antich explicà que Catalina Cirer comprovarà demà, a través de contactes amb el Ministeri de Medi Ambient, si és possible que l'ampliació de la capacitat de tractament de la dessaladora redueixi els seus terminis. Com es recordarà, de moment es preveu que el funcionament d'una línia de reserva, que aportaria 7.000 metres cúbics diaris, no seria efectiu abans del proper mes de setembre i una ampliació de la planta per obtenir 21.000 metres cúbics diaris més no seria possible abans de 9 mesos.

És per això que Cirer intentarà saber si existeixen mitjans tècnics per aconseguir aquests increments en terminis més curts, la qual cosa permetria passar l'estiu amb més garanties, almenys amb els 7.000 metres cúbics diaris de la línia de reserva.

El president expressà un cert malestar per la disparitat i diferència de dades que manegen Emaya i la Conselleria de Medi Ambient. Aquestes divergències s'han reflectit en enfrontaments entre Margalida Rosselló i Maria Crespo en els mitjans de comunicació. Francesc Antich indicà que «si realment les mesures establertes en el pla de xoc no fossin suficients perquè fallàs per algun motiu o per una sequera encara més perllongada, caldria pensar en actuacions d'emergència, com per exemple l'aprofitament de pous agrícoles. Això obligaria a estudiar els cabals i les canalitzacions disponibles, i actuar de manera ràpida».

El president es mostrà disposat a viatjar ell mateix a Madrid la setmana que ve per aconseguir informacions concretes sobre les possibilitats d'ampliar la capacitat de tractament de la dessaladora en terminis relativament curts, i explicar al Ministeri de Medi Ambient la preocupant situació que viu la badia de Palma i, en general, tot Mallorca davant un estiu amb poques disponibilitats d'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.