algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Estaràs presidia l'empresa que controla el servidor informàtic de CIM i Govern

Els tècnics afirmen que la manipulació dins de Bitel és la hipòtesi més probable

L'empresa semipública Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel), dedicada a telecomunicacions, és el servidor de tota la xarxa informàtica del Govern balear i del Consell Insular de Mallorca (CIM). Quan la suposada «violació de dades secretes informàtiques» denunciades ara per l'Executiu s'inicià, el febrer de 1998, el consell d'administració de Bitel estava presidit per la diputada del Partit Popular (PP) al Congrés de Diputats, Rosa Estaràs.

Els experts consultats per Diari de Balears i Presidència del Govern coincideixen a assenyalar que aquest suposat desviament d'informació pot fer-se per dues vies: des de dins de Bitel o piratejant el sistema de seguretat d'aquesta empresa. Ambdues fonts es decanten per la primera tenint en compte les dificultats que presenta la segona i Presidència creu que la investigació judicial hauria de seguir precisament la primera hipòtesi.

Bitel "empresa participada per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en un 46%; Telefónica Soluciones Sectoriales en un 44%, i Sa Nostra, en un 10%" estava presidida per Estaràs, que aleshores ocupava el càrrec de vicepresidenta del Govern presidit per Jaume Matas. Estaràs va substituir precisament Matas al capdavant de Bitel, que n'era el president des del 27 de novembre de 1996 "el mateix dia que Estaràs en fou nomenada vicepresidenta" fins al 13 de maig de 1997.

En l'staff de Bitel hi figuraven també, al costat de la diputada al Congrés, l'aleshores secretària general tècnica de Presidència, Mabel Cabrer, com a administradora, i l'exdirector general de Formació (Conselleria de Treball) i de Personal (Educació i Cultura) Javier Cubero Sánchez, també com a administrador; entre d'altres militants i càrrecs del PP.

Es dóna la circumstància que Sebastià Vallori, funcionari de la direcció general de Patrimoni i l'adreça electrònica del qual va rebotar la informació enviada des de la direcció general de Relacions amb el Parlament i Coordinació Normativa, dirigida per Valentí Valenciano, va estar adscrit com a funcionari en la direcció general de Formació quan aquesta estava dirigida per Cubero.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.