muy nuboso
  • Màx: 18.38°
  • Mín: 11.39°
18°

Can Garrover es convertirà en un museu etnològic i en un auditori

L'Ajuntament comprarà el casal i el rehabilitarà amb fons europeus

El vell casal parroquial de can Garrover se salvarà finalment de la demolició i serà rehabilitat integralment com a auditòrium i museu etnològic.El Consistori senceller ha manifestat la seva intenció d'arribar a un acord de compra amb el Bisbat de Mallorca sempre que es pacti un preu raonable. A la vegada els responsables municipals ja s'han mogut per cercar el finançament necessari. Així, s'ha presentat aquest projecte amb altres als nous fons de cohesió que ha de repartir la Unió Europea a Mallorca mitjançant el nou programa Objectiu II.

L'avançat estat de degradació que presenta l'immoble fa que el pressupost per a la seva reforma pugi molt. Les primeres estimacions municipals apunten a una inversió de 135 milions. L'avantprojecte plantejarà aprofitar l'antic teatre parroquial que es convertirà en un petit auditòrium. Alhora s'estudia crear tota una sèrie d'espais multiusos per tal que l'immoble es pugui convertir en un centre de conferències. D'altra banda s'habilitarien tota una sèrie de dependències per al futur museu etnològic que se centrarà en les tasques del camp.

El batle, Josep Aloy va comentar que «la nostra intenció és dotar de contingut aquest edifici i a la vegada disposar de tota una sèrie d'infraestructures de caire cultural de les quals no disposam ara mateix». Curiosament el projecte de rehabilitació topa frontalment amb la proposta que manejava l'anterior consistori que pretenia comprar l'edifici per esbucar-lo i aprofitar l'espai per fer-hi un gran aparcament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.