algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La Sala denuncia davant Medi Ambient un abocador on es crema material tòxic

La Guàrdia Civil obre un expedient al propietari de la finca per delicte ecològic

L'Ajuntament d'Artà va acordar dimecres tramitar una denúncia davant Medi Ambient contra un abocador incontrolat on fa uns deu dies es va cremar material tòxic. Segons va explicar el batle d'Artà, Montserrat Santandreu (IA), «la finca on s'han duit a terme aquestes activitats està ubicada vora el camí de Son Duc i el molí d'en Salom, a uns quatre quilòmetres de la població d'Artà i varen ser precisament els veïns qui denunciaren a través del servei 112 que s'hi estaven cremant materials voluminosos».

Santandreu apunta que «el material és completament tòxic ja que es cremaven gomes de cotxe, ferralles, plàstic, electrodomèstics i tot tipus de deixalles de gran volum». El batle d'Artà ha explicat que el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), de la Guàrdia Civil, «ha obert un expedient, ja que es tracta d'un delicte ecològic».

Des de la Policia Local varen informar que «el foc ha donat molts de perjudicis als veïns ja que fins dilluns passat l'abocador no deixava de cremar i el fum era molt molest». Malgrat tot, «el foc no suposava molt de perill, perquè les deixalles estaven tapades amb terra i no es podia propagar més lluny, però els bombers varen tenir moltes dificultats per poder apagar el foc, fins al punt que ni amb tota l'aigua d'un camió cisterna es va aconseguir aturar la crema», apunta la Policia.

Les mateixes fonts varen comentar que «el foc ha durat gairebé una setmana i els bombers s'han vist obligats a assistir-hi unes quantes vegades per poder-lo apagar. Aquesta circumstància ha dificultat moltíssim poder realitzar les tasques de neteja i es pot dir que el foc està completament controlat des de fa només tres dies». Les primeres investigacions per part de la Policia Local sobre la propietat de la finca apunten que, tot o part dels terrenys podrien ser de l'empresa Germans Pallicer Pons S.A.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.