muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Educació diu als docents valencians que els títols universitaris de català són vàlids

La mesa de negociació avança cap a una solució del problema dels interins afectats

La confusió sobre les ordres de la Conselleria d'Educació, segons les quals deixen de tenir validesa a les Illes les certificacions de coneixement de català emeses per la Junta Qualificadora valenciana, ha quedat palesa en casos recents com el de la professora d'Alacant que fou contractada per la Conselleria i després rebutjada, perquè no complia el requisit de demostrar un grau mitjà de llengua catalana. El seu sindicat protestà inicialment en creure que el rebuig es produïa en funció de les ordres esmentades, quan la Conselleria es limità a aplicar el reglament vigent en el moment que la professora entregà la instància sol·licitant plaça.

Davant el fet que l'abast real de les ordres ha generat aquesta confusió en una part del col·lectiu docent i social, la Conselleria ha adreçat una circular als centres educatius de les Illes, en què explica al professorat afectat que el fet d'haver cursat estudis de llengua catalana "assignatures de llengua I i II" en universitats de València permet que «sense més tràmit els siguin reconeguts aquests estudis», de manera que no són afectats per les ordres.

Igualment, la Conselleria recorda que alguns estudis complementaris concordants amb el pla de reciclatge "metodologia de l'ensenyament de la llengua, per exemple" permeten al professorat «sol·licitar la validació del Certificat de capacitació per a l'ensenyament de/i en la llengua catalana» a Primària i a ESO.

Mentrestant, la mesa de negociació amb els sindicats per delimitar l'abast de les ordres sobre el col·lectiu de docents interins haurà d'arribar a acord dia 29 per complir els terminis establerts.

Entre les vindicacions sindicals amb més probabilitats d'anar endavant consta "segons ha pogut saber Diari de Balears" que el borsí d'interins subjecte a estabilitat no quedi subjecte a l'ordre mentre durarà aquest període «blindat». Un segon grup que podria quedar-ne exempt, almanco de manera temporal, és el dels treballadors que integren el segon borsí "els que es troben treballant en l'actualitat i tenen preferència per a noves contractacions. En concret, els sindicats demanen un termini de dos anys perquè aquest sector laboral pugui validar les seves titulacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.