algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Economia lluitarà contra la competència deslleial dels venedors ambulants il·legals

El vicepresident, Pere Sampol, denuncià la situació «caòtica» que pateixen les Pitiüses

L'Executiu balear lluitarà contra la «competència deslleial dels venedors ambulants il·legals», anuncià el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Sampol. A més a més, el vicepresident denuncià la situció «caòtica» que pateixen les Pitiüses a causa de la venda ambulant il·legal de productes com flors, fruita o roba. Sampol assenyalà que des de fa deu anys s'han denunciat els fets a les Pitiüses i el Govern Matas «no actuà».

Sampol explicà que el principal problema del sector empresarial eivissenc rau en la competència deslleial que es desferma amb l'inici de la temporada alta turística i es plasma en una elevada presència de venedors ambulants a les platges i en la «desembarcada» de camions procedents de la Península a Eivissa «amb productes sense control sanitari ni una activitat econòmica regulada».

La problemàtica és menor a Mallorca, tot i que el vicepresident remarcà que a l'illa major el conflicte es troba en una activitat comercial il·legal més «sofisticada», ja que «s'hi ha creat una xarxa més organitzada» de venda de productes a turistes. Aquests venedors ambulants il·legals són coneguts amb el malnom de manters, els quals «capten els seus clients a les zones turístiques i els transporten als seus locals de compres». Avui, el vicepresident Sampol donarà a conèixer els resultats de la lluita contra la pràctica dels manters.

Davant la mancança de control dels venedors ambulants il·legals, dijous passat a Eivissa, l'Executiu balear i central, consells insulars, ajuntaments i les policies Municipal i Nacional acordaren intensificar les mesures inspectores i policíaques contra aquestes pràctiques que es desenvolupen a les platges i sobre els camions que transporten aquestes mercaderies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.