cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

El patrimoni del poble s'obre al turisme

El primer grup organitzat de turistes visità ahir ca Don Beltran i can Gelabert

El notable patrimoni arquitectònic de què disposa Binissalem, ha obert les seves portes de pinte en ample a la promoció turística. L'Ajuntament en col·laboració amb l'entitat Foment del Turisme, ha confeccionat un itinerari de visita turística que s'ha inclòs dins del programa «Un hivern a Mallorca» que finalitza precisament aquest més. Amb aquesta iniciativa s'organitzen visites a diferents indrets emblemàtics de l'Illa que complementen una actuació de música clàssica.

Un grup de 66 turistes estrangers varen realitzar una primera visita que funcionà com a experiència pilot per a la propera temporada turística d'hivern. L'itinerari que es va realitzar ahir partí de l'Ajuntament, des d'on els estrangers es dirigiren al temple parroquial en què es va fer una breu visita. Després es dirigiren al casal de ca Don Beltran on visitaren el que es considera un dels cellers més antics del poble, en què es conserva una pallissa amb instruments del camp amb més de cent anys. L'itinerari finalitzà al casal de Can Gelabert on un trio de viola, flabiol i guitarra oferí un concert precisament a un dels llocs més emblemàtics; les sales pompeianes.

Aquest recorregut serà modificat la propera temporada incorporant altres elements interessants. De fet, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb diferents propietaris per tal que es puguin visitar en uns horaris i dies determinats alguns casals. El primer grup turístic estava integrat per ciutadans alemanys, anglesos i italians. Amb tot, segons comentaren els responsables del programa, també sovintegen els turistes escandinaus. Aquests turistes procedeixen d'hotels ubicats a la zona de Calvià i de la Platja de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.