cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Uns 200 immigrants encetaren ahir a les Balears el termini per regularitzar-se

A Palma hi acudiren 179 persones, 6 a Eivissa i 7 a Menorca

79162
A les vuit del matí ha n'hi havia que esperaven. | J. Rosselló.

Uns 200 estrangers encetaren a les Balears el termini per regularitzar-se, segons estableix la nova Llei d'estrangeria. La Delegació del Govern a Palma registrà ahir 179 sol·licituds de persones que volen normalitzar la seva situació legal. Segons informà la cap de l'Oficina d'Estrangeria, Maria Antònia Colom, aquesta xifra «és la normal per al primer dia» i afirmà que previsiblement aquest volum de peticions disminuirà fins al 31 de juliol, quan finalitza el termini de presentació de les peticions.

A la Delegació del Govern a Eivissa-Formentera acudiren unes 50 persones per informar-se, de les quals tan sols sis presentaren la documentació. Quant a Menorca, aquesta administració comptabilitzà un total de set sol·licituds d'un total de devers 80 estrangers que recolliren documentació, segons informà el director insular, Clemente Ríos.

La delegada del Govern a les Illes, Catalina Cirer, informà que des de fa dies les associacions que tracten amb els immigrants han rebut els impresos i ahir, el primer dia per lliurar la documentació de manera personalitzada, devers una dotzena d'interessats s'havien apostat a la Delegació de Govern abans de les 8.00 del matí. «No s'han desbordat les previsions, ni la capacitat de l'equip humà ni del mateix edifici».

La delegada del Govern central explicà que el procés és més lent a l'hora de presentar els papers, ja que es realitza de manera simultània. «En lloc de només recollir la documentació i després valorar-la, per esbrinar si hi manquen papers, preferim fer-ho de manera simultània, és a dir, a més de rebre les sol·licituds, processam la informació en hores fora d'atenció al públic per tal que els permisos vagin sortint».

No obstant això, Catalina Cirer recordà que la Delegació del Govern no és una organització autònoma, «sinó que estam integrats en una xarxa estatal regulada pel Ministeri de l'Interior i hem d'adequar-nos a aquesta infraestructura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.