algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
28°

El front autonòmic contra la privatització d'Aena vol el model portuari als aeroports

Madrid ratifica que la reforma de la gestió aeroportuària es farà la pròxima legislatura

El front autonòmic oposat a la privatitazació d'Aena, format per les Balears, les Canàries, Catalunya i Euskadi, advoquen per implantar la gestió portuària en els aeroports.

Precisament ahir, el vicepresident segon del Govern central i ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, ratificà a Madrid que la reforma de la gestió aeroportuària seria una realitat la pròxima legislatura. També remarcà que les cambres de Comerç i altres institucions territorials hi exercirien un paper rellevant.

Així, el ministre Rato sortí al pas de les filtracions fetes des de l'Executiu central sobre la possibilitat que la privatització de tots els aeroports estatals es podria iniciar a partir del pròxim mes de maig. «Un Govern en funcions no prendrà aquesta decisió. La nostra intenció en els aeroports és augmentar-ne l'eficàcia i discutir les possibilitats perquè hi hagi una gestió més àgil i probablement amb components privats, però no necessàriament, única i exclusiva amb components privats», aclarí Rato.

Per altra banda, a la reunió que mantingueren els responsables de Transport i Obres Públiques de les Balears, les Canàries, Catalunya i Euskadi el passat 25 de gener a Barcelona, donaren suport a l'informe elaborat per la Generalitat de Catalunya que aposta, «mitjançant la descentralització de la gestió aeroportuària, per la creació d'Autoritats Aeroportuàries (AA) a les distintes comunitats autònomes (CA) que així ho requereixin».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.