algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Spanair crea Aerolíneas de Baleares per cobrir els vols interinsulars amb reactors

L'Executiu balear s'hi implicarà econòmicament a través d'un conveni de col·laboració

La companyia aèria Spanair crearà Aerolíneas de Baleares-Regional Spanair (Blue Star) per cobrir els vols interinsulars i connectar les Balears amb la Península mitjançant avions de reacció Boeing 717.

Aquestes aeronaus tenen capacitat per a 115 places, 3 vegades més de cabal de càrrega i 20 cops menys sorolloses que els avions turbohèlixs, segons informà el president d'Spanair, Gonzalo Pascual, i el futur president d'Aerolíneas de Baleares, Gerardo Díaz. L'Executiu balear s'implicarà econòmicament en el projecte a través de la signatura d'un conveni de col·laboració, amb una durada d'entre 2 i 3 anys, segons explicà el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida.

«El Govern està molt interessat en la iniciativa», remarcà Mesquida, ja que compleix els requisits exigits per l'Executiu per donar cobertura als vols interinsulars des que Ibèria deixà d'operar la passada tardor aquestes rutes amb reactors i les passà a cobrir Air Nostrum amb aeronaus turbohèlixs.

És per això que el Govern estudiarà com s'ha col·laborat en altres autonomies amb companyies aèries "els governs d'Andalusia, les Canàries, el País Valencià o Galícia han arribat a acords de promoció turística", ja que «no volem repetir l'inconcret acord que realitzà el Govern Matas amb l'aerolínia ERA», remarcà Mesquida .

El projecte es va fer públic ahir al Consolat de la Mar, després de l'audiència que mantingueren els directius d'Spanair amb el president Francesc Antich i el conseller Mesquida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.