nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El PSM remodela el seu equip de Govern al Consell de Mallorca

Cecil Buele i Antoni Alorda dimiteixen per dedicar-se en exclusiva al Parlament

El PSM entesa nacionalista acordà ahir una remodelació del seu equip al Consell de Mallorca, institució on comparteixen el Govern amb Unió Mallorquina. Cecil Buele, responsable de l'àrea de Cultura, i Antoni Alorda, responsable de l'àrea de Cooperació Municipal, deixaran els seus càrrecs per dedicar-se en exclusiva a la seva tasca com a diputats al Parlament de les Illes Balears.

El relleu es produeix, segons fonts del PSM, a petició dels interessats, que seran rellevats per persones que anaven en la llista electoral. En el cas d'Alorda, el PSM dóna per fet que serà substituït per Josep Gomila.

El partit considera que el resultats del 12-M han suposat un enfortiment de la projecció pública de Cecil Buele. Pensem que aquest element es pot reforçar amb una dedicació plena a les tasques parlamentàries. No obstant això, la dimissió de Buele era un secret de domini públic des del mes de desembre.

En el cas d'Antoni Alorda, s'ha tingut en compte l'«excés de feina» que li representa la dedicació als seus afers professionals i al Parlament de les Illes Balears.

El PSM aprovà aquesta minicrisi en el govern del Consell de Mallorca en el transcurs d'una comissió executiva realitzada ahir per analitzar els resultats electorals. A pesar que no s'aconseguí l'objectiu d'obtenir un diputat, el partit valora positivament l'increment de dues dècimes en percentatge de vot respecte del 1996.

Els nacionalistes rebutgen de ple l'intent del Partit Popular de llegir en clau autonòmica el resultat de les eleccions generals. Segons la seva anàlisi, els resultats dels comicis només han implicat variacions per als partits del Pacte de Progrés que es presentaven com a opció de Govern a Madrid (PSOE i EU), mentre que la resta (PSM, UM i Els Verds) han mantingut o han millorat els seus resultats. Per tant, al parer dels nacionalistes d'esquerra, el Pacte de Progrés no s'ha vist afectat pel 12-M.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.