algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El president de l'entitat creditícia Isba, Joan Coll, dimiteix 'per jubilació'

Serà el futur cap, Lluís Moyà, qui haurà de fer complir els objectius del Govern

El president de l'entitat creditícia Isba, Sociedad de Garantía Recíproca, Joan Coll, presentà ahir horabaixa al Consell d'Administració la seva «dimissió irrevocable», ja que ha arribat l'hora de «jubilar-se», segons comunicà en el passat Consell d'Administració de divendres a través d'una carta.

El futur màxim responsable d'Isba, l'economista i auditor Lluís Moyà Barbeche, que serà ratificat en el seu càrrec el pròxim 10 d'abril a la Junta General d'Isba "que presidirà el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida" haurà de fer complir els «objectius socials» que exigeix el Govern per no retirar el 18 per cent de les seves particpacions d'aquesta societat "el soci majoritari", la qual cosa faria desaparèixer Isba.

L'Executiu balear reclamava al ja expresident d'Isba que reduís el sobrecost del quatre per cent que aplica la societat a l'hora de concedir un aval als emprenedors que volen posar en marxa els seus projectes empresarials. Coll reconegué que l'única manera de rebaixar aquest sobrecost «seria si augmenta el capital d'Isba d'una manera suficientment gran, es podria reduir un dos o un u per cent o no aplicar-se».

L'expresident d'Isba justificà el sobrecost dels avals dient que «la mediació d'Isba de dos punts fa vint anys, amb uns interessos de 16/18 per cent, no significava res, però a mesura que han baixat els interessos, sí que es nota aquesta càrrega».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.