algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El PP acusa Nájera de prepotent per debatre 81 esmenes en 35 minuts

El ple de l'Ajuntament aprovà els pressuposts que pugen a 16.000 milions

L'Ajuntament de Calvià organitzà ahir una sessió plenària en què aprovà els pressuposts municipals (que pugen a 16.000 milions) i en què el debat de 78 esmenes als comptes es perllongà només 35 minuts. De les propostes «debatudes» 77 foren presentades pel PP i una pel Consell Insular. Altres tres esmenes presentades per UM, fora de termini, no foren acceptades.

A la fi, l'equip de la batlessa Margarita Nájera passà el corró i aprovà els comptes d'aquest exercici, tres mesos després de començar l'any. A la mitja hora d'haver començat el debat, Nájera ja estava dient que «el debat és suficient», cosa que repetí diverses vegades entre les seves característiques exclamacions d'«eh!».

Les 77 esmenes proposades pel PP foren liquidades amb una interpretació de l'article 152.2 de la Llei d'hisendes locals i amb afirmacions del tinent de batle Manel Suárez com aquesta: «M'alegr que presentin més al·legacions als pressupost que l'equip del PP anterior. El que he de dir és que davant aquestes 77 esmenes és palès que vostès defensen un programa i nosaltres un altre». Quan Suárez comentà això ja havien passat 20 minuts de «debat».

Just després, la regidora popular Clara del Moral respongué que «com jurista puc dir que tractar les esmenes presentades d'aquesta manera és un acte de prepotència, un dels desavantatges de la majoria absoluta. Segons la Llei de les hisendes locals la major part d'aquestes esmenes, com una en la qual coincidim amb UM sobre incentivar el comerç, no es poden excloure del debat amb l'article esmentat».

La contrareplica de Suárez fou que «vostè no ha de defensar UM.... i l'esmena del comerç està desfasada». Nájera afegí que «la Llei de les hisendes locals és interpretable i la nostra interpretació ens permet fer això». Després de 35 minuts de començar el «debat» es votaren els comptes: A favor, el PSIB. En contra, PP i UM.

Un altre punt a tractar fou la pujada de les tarifes del servei de platja (gandules, para.sols, velomars, taules de windsurf, esquís i canoes) d'una mitjana del 22'53 per cent, des del 14% de gandules i parasols al 40 per cent d'augment de les tarifes de taules de windsurf. PSOE i UM votaren a favor i el PP s'abstingué, tot i que el regidor nacionalista, Isidre Cañellas, demanà que s'estudiàs bonificar els residents. Sobre això, el tinent de batle Antoni Manchado, responsable dels serveis, féu comentaris irònics per acabar dient que «m'ho pensaré».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.