algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Els empresaris illencs augmentaran el 2000 les exportacions un 4%

El volum del negoci internacional s'incrementarà 3.200 milions respecte del 1999

Les exportacions balears s'incrementaran un 4% l'any 2000 d'acord amb les previsions del director del departament de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, Miquel Beltran.

Aquest fet implicarà que els empresaris illencs facturin 3.200 milions de pessetes més per la seva activitat comercial exportadora en comparació al 1999, any que es tancà amb un volum de negoci exterior de 80.000 milions.

Així, l'exportació de béns marcarà per segon any consecutiu un saldo positiu. A l'acabament de l'exercici del 1999, les exportacions mostraven un superàvit del 64'4% respecte del 1998, període que marcà un dèficit exportador del 10%. Pel que fa a les importacions illenques, durant el 1999 creixeren un 50'8%, és a dir, un 62'9% més que l'any anterior (-12%).

Les xifres percentuals de les exportacions i importacions del 1999 deixen palès que la balança comercial balear es tancà amb resultats positius, +13'6% (mirar gràfic adjunt). El ritme a l'alça de les exportacions illenques es fonamenta en les estimacions llançades per l'FMI, l'OMC i l'OCDE per a l'any 2000.

Aquests organismes preveuen que «la millora serà més intensa en els països en desenvolupament, amb un augment de les seves importacions del 8% davant un modest 2% el 1999. En les economies avançades, el ritme de creixement de les importacions es pot mantenir al voltant del 7%, amb un augment més intens de les relacions amb països en desenvolupament que entre economies avançades.

Aquest comportament s'explica pel major dinamisme en les compres de les economies asiàtiques més industrialitzades, encara que també s'espera un increment per part de les economies llatinoamericana i russa, i per una recomposició d'inventaris de les empreses».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.