algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
27°

Iniciat l'enderrocament de l'interior de la capella de Bellpuig per restaurar-la

L'església, que data del segle XIII, es tornarà a reconstruir en la seva forma originària

La brigada de Fodesma del Consell de Mallorca va iniciar la setmana passada les obres d'enderrocament de l'interior de la capella de Bellpuig, per després reconstruir l'edifici al seu estat originari.

Aquestes obres corresponen a la segona fase de la rehabilitació de l'ermita, que fou el compromís que va adquirir el Consell quan, l'octubre de 1998, la família Truyols Rovira va decidir fer acte de cessió d'aquest monestir.

La primera fase, ja finalitzada, consistia a realitzar el tancament de la finca, la segona consisteix a enderrocar l'interior de la capella i construir de bell nou la teulada. L'enderrocament es deu al fet que l'edifici ha sofert distintes modificacions en el pas del temps, passant de ser la seu del Priorat de Bellpuig d'Artà en el segle XIII, a alberg dels amitgers en temps del marquesat, i tenir altres funcions com caseta d'eines, païsses i lloc per fer matances. Tot aquest procés, si bé ha degradat bastant aquesta construcció, cal dir que, d'altra banda, ha suposat la conservació de l'immoble.

Ara, una vegada enderrocades les parets i els pisos interiors, es reconstruirà la teulada i es netejarà la nau per reconvertir-la en una capella del segle XIII. Les obres estan supervisades per l'arquitecte Antoni Colomar, però abans s'han duit a terme unes excavacions que han estat dirigides per l'arqueòleg del Consell, Gabriel Pons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.