algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Son Oliva, la barriada-mancança

El grup municipal d'Unió Mallorquina reclama un pla d'actuació global a la contrada

Son Oliva és una barriada sinònim de mancança. Perduda entre la via de cintura i el final del carrer Eusebi Estada, aquesta barriada de cases altes i tipologia de ciutat dormitori ha tingut la mala sort de quedar massa lluny del parc de les Estacions i a anys llum del centre de Palma, on es vessen els milions del pla Mirall i el miracle Urban. Per això, per rescatar-la de l'oblit dels barris pobres en què els problemes sols importen als qui hi viuen o als qui tenen qualque conegut que hi viu, el regidor d'Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Palma, Ferran Trujillo, vol que es faci un pla de recuperació integral de la barriada, «ja que tots els problemes que pateix la barriada existeixen per una manca de decisió política a l'hora d'escometre actuacions adequades que posin fi a les seves mancances».

Segons Trujillo, «és en barriades com Son Oliva on l'abandonament i la deixadesa municipal es fan més evidents, ja que són el principal problema d'aquests veïns, que veuen inversions molt fortes en altres indrets de la ciutat mentre que a la seva barriada les zones verdes no són més que terra i ciment».

Han passat vuit anys d'ençà que es va aprovar el PERI de la barriada i una de les mancances denunciades pels veïns és la falta de l'equipament sociocultural. El PERI preveia la instal·lació d'aquest equipament en un solar del carrer Isaac Albéniz, davant la benzineria i devora un espai verd. «Després d'una actuació municiapl, l'espai verd va ocupar el solar destinat a aquest equipament. A canvi d'això, l'Ajuntament va llogar uns locals en què es duen a terme una sèrie de tallers, però això és totalment insuficient. S'ha de cercar la manera de poder ubicar a la barriada un autèntic casal cultural i social on es puguin concentrar tot tipus d'entitats ciutadanes i desenvolupar-hi de manera adequada les seves iniciatives. És de destacar, també, que les instal·lacions per a la joventut, les iniciatives municipals per cobrir les necessitats d'aquest sector fonamental de població, brillen per la seva absència».

«S'ha de dir també que l'espai verd que va ocupar el solar destinat a equipament sociocultural està en unes condicions molt deficients, especialment per la manca d'il·luminació, la qual cosa provoca problemes d'inseguretat ciutadana».

Aquesta circumstància de manca de manteniment de les zones verdes és general a tota la barriada. La zona verda pública situada entre els carrers Isaac Albéniz i Tinent Oyaga està completament abandonada, sense que l'Ajuntament faci cap actuació per recuperar aquest espai per al gaudiment dels veïns de Son Oliva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.