algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

Els majoristes reclamen a l'Executiu que tengui llesta l'ecotaxa pel maig

Govern i sector turístic no reprendran el consens de l'impost abans del 15 d'abril

Els principals majoristes alemanys i britànics que operen a les Illes Balears desitgen que l'Executiu balear tingui enllestit pel maig el tipus d'ecotaxa que vol aplicar a partir de l'1 de gener de l'any 2001. La seva demanda rau en el fet que els touroperadors britànics llançaran al carrer els seus catàlegs de vacances per a l'any 2001 entre juny i agost, mentre que els germànics ho faran entre el setembre i octubre.

D'aquesta manera, aquest col·lectiu sabrà quin increment haurà d'aplicar sobre els paquets turístics i també com haurà de negociar els seus contractes amb el sector hoteler balear per als pròxims anys. D'altra banda, les negociacions entre el Govern i el sector turístic balear per consensuar l'impost turístic que es vol implantar sobre l'activitat de vacances, que es paralitzaren el passat febrer davant la convocatòria de les eleccions generals del 12-M, no es reprendran abans del 15 d'abril, segons apuntaren fonts de l'Executiu balear a aquest rotatiu.

En aquesta línia, el ram de vacances illenc remarcà que «encara no hem dissenyat cap alternativa als projectes de llei de l'ecotaxa proposats pel Govern». El sector es comprometé a elaborar-los davant el president Antich el passat 14 de febrer a l'encontre mantingut al Consolat de la Mar, com a opció en els dos esborranys governamentals del tribut turístic: un d'ells gravaria el turista entre 1.300 i 3.900 pessetes, segons els dies d'estada, i es cobraria als aeroports i ports, mentre que l'altre, s'implantaria sobre els dies d'estada als allotjaments turístics i sobre cada jornada d'ús dels cotxes de lloguer "la quantia del qual encara està sense determinar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.