cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

El TSJB avala la constitucionalitat de tot el procés del borsí d'interins

El Tribunal destaca la discriminació positiva dels grups socials més necessitats

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per la Plataforma Balear d'Interins Indepenents i José María Carreras Medina contra l'Ordre del conseller d'Interior de 17 de novembre, que regulà el procediment de selecció de personal per formar part del borsí d'interins. La resolució reafirma l'acte dictat pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma del passat mes de desembre.

Amb aquesta sentència, que té data del 10 de març i que fou notificada ahir a la Conselleria, el TSJB ha rebutjat la vulneració de la protecció dels drets fonamentals de la Constitució, i entén que el procediment de selecció dels borsins s'ajusta a la legislació i no vulnera el dret d'igualtat d'accés a la Funció Pública.

La Plataforma d'Interins basava la seva demanda d'inconstitucionalitat en els criteris de desempat establerts en l'Ordre dels borsins, i afirmava que vulneraven el principi d'igualtat aplicat a l'accés a càrrecs públics.

Concretament, la Plataforma qüestionava la legalitat de la puntuació de les proves. Segons l'Ordre del conseller d'Interior, Josep Maria Costa, un cop els aspirants haguessin superat els exàmens, es valorarien els seus mèrits. En el cas d'empat, s'aplicarien els criteris següents: ser major de 45 anys en situació d'atur, estar inscrit en un programa de reinserció social, ser major de 18 anys i cercar la primera feina i ser major d'edat.

El TSJB aclareix que els criteris de desempat no només no són cap vulneració de l'accés igualitari a la Funció Pública, sinó que «suposen una discriminació positiva en favor dels grups socials més necessitats, per les seves dificultats en l'obtenció de feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.