algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Una comissió verificarà la dotació de les competències transferides des de l'Estat

El Consolat no vol que es repeteixi un dèficit econòmic com el registrat en el traspàs de l'Educació

El Consell de Govern aprovà ahir, a proposta del conseller de Presidència, Antoni Garcies, la constitució de la comissió per a la coordinació, avaluació i estudi de transferències de competències de l'Administració de l'Estat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La tasca d'aquesta comissió se centrarà en la preparació, estudi i verificació dels mitjans humans, financers i materials que, en cada competència, hagi de rebre la Comunitat Autònoma.

Amb aquesta feina de coordinació i avaluació dels béns, drets i obligacions inherents a les competències que siguin objecte de negociació, es pretén garantir l'impuls dels traspassos que resten pendents amb el finançament suficient que ha de comportar cadascuna de les transferències. Així, afirmà ahir el conseller Garcies, «s'evitaran dèficits com el registrat en la transferència d'Educació, quantificat en uns 5.000 milions de pessetes i negociat pel PP. Tenim pendents competències importants, sobretot les de Sanitat, i no volem que el cas d'Educació es repeteixi».

Cal recordar que les transferències de competències, funcions i serveis a l'Administració autonòmica es formalitzen a la comissió mixta de transferències de l'Estat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els membres de la comissió de verificació de les transferències estatals integraran la representació permanent de l'Administració autonòmica de les Illes a les ponències tècniques, bilaterals o multilaterals, que es convoquin per preparar els traspassos esmentats.

Així, la comissió elevarà informe a la representació de les Illes Balears a la comissió mixta de transferències de l'Administració de l'Estat a la Comunitat Autònoma sobre els mitjans materials, financers i personals que hagin de ser objecte d'atribució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.