algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'Insalud guarda silenci sobre el retard en la planificació de l'hospital Palma II

Pressiona el Govern perquè destini els llits de Gesma a recursos sociosanitaris

Insalud ha optat per un canvi d'estratègia en els seus conflictes amb la Conselleria de Sanitat: el silenci, d'una banda, i el seguiment exacte del conegut Protocol Matas-Romay d'intencions en matèria sanitària, ignorant que el Govern Balear no se sent lligat per un document d'aquesta casta signat per l'anterior Executiu, de manera que en demana una nova redacció. Així, el director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, no volgué respondre ahir a la denúncia efectuada el dia abans per la consellera de Sanitat, Aina Salom, en compareixença parlamentària, en relació a un retard «de dos o tres anys» per a l'obertura de l'hospital de Son Llàtzer (Palma II).

Aquest retard és motivat per diversos factors: d'una banda, la institució sanitària central encara no ha demanat reunions amb la Conselleria "la qual té les competències d'ordenació sanitària" per definir la cartera de serveis "nombre de llits hospitalaris, especialitats mèdiques que incorporarà l'hospital, etcètera" que haurà de tenir el nou centre. Insalud pressiona "mitjançant el grup popular al Parlament" perquè aquesta definició es produeixi després que la Conselleria hagi definit el futur dels hospitals de Gesma "especialment el Joan March i el General" que el Protocol preveia com a centres sociosanitaris. A més, Insalud pressiona "ara directament" la Conselleria amenaçant de no fer-se càrrec del personal sanitari d'aquests centres, segons havia previst el Protocol.

El conseller de Presidència, Antoni Garcías, valorà ahir des de l'Executiu la «sorpresa» negativa que ha produït l'anunci dels retards, recordant que «el PP ha dit una cosa abans de les eleccions i una altra després; per aquesta regla de tres, l'Insalud i el Govern 'vendran' l'hospital d'Inca en la pròxima campanya». De fet, Insalud no ha sol·licitat la reunió preceptiva amb la Conselleria per fixar la cartera de serveis per al Palma II, de manera que el retard pot créixer més enllà de l'actual, en què les obres segueixen sense ser finalitzades, amb incompliment dels diferents terminis anunciats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.