algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Els socialistes de Mallorca consideren que no és moment per a dimissions

Mantenen que l'anàlisi profunda dels resultats s'ha de fer en el congrés

L'executiva de la Federació Socialista de Mallorca, presidida per Francesc Antich, acordà ahir que no era el moment oportú perquè es produïssin dimissions en la directiva de l'organització. Els socialistes mallorquins creuen que seria irresponsabilitat deixar sense direcció política l'organització, sobretot quan, en un termini de pocs mesos, se'n podrà procedir a la reelecció.

Entre la federació mallorquina del PSIB-PSOE s'accepta l'obvietat dels resultats electorals dolents, però se'ls emmarca dins una tendència general a tot l'Estat i no com a resposta a una situació específica de les Illes Balears. Segons el dirigents mallorquins del PSIB-PSOE, ara el més important és mantenir la unitat del partit, per a la qual cosa el debat ideològic i estratègic s'ha de fer en el marc del congrés del partit. De fet, ahir les diverses famílies del PSIB evitaren la confrontació i esperen que la tònica es mantengui fins al congrés.

Demà arribarà el torn a l'executiva interinsular del PSIB, que també haurà de fer una primera anàlisi dels resultats obtinguts el 12-M, al mateix temps que acordarà les propostes que la setmana que ve s'ha de dur a l'executiva federal del PSOE estatal. A pesar que algunes «velles glòries» del socialisme illenc han formulat crítiques en públic, des de la Federació Socialista de Mallorca s'insisteix en el fet que el partit està unit i que les diferències, si n'hi ha, se solucionaran quan arribi el moment.

D'altra banda, Andreu Crespí, secretari general del PSIB-PSOE, declarà ahir que no tenia motius per dimitir després de les eleccions de diumenge. «Si m'hi veiés forçat, molts d'altres m'haurien de seguir. Crespí no és tampoc partidari que el partit «entri en una dinàmica de dimissions, perquè l'organització ha de continuar funcionant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.