cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell aconsegueix l'accés públic a finques a través d'un acord amb Douglas

Permetrà la visita a possessions de Tramuntana que són Béns d'Interès Cultural

96526
Balustrada i, al fons, templet de Son Marroig, a la costa de Tramuntana.

El Consell Insular de Mallorca (CIM) ha aconseguit que propietaris de la serra de Tramuntana permetin l'accés a les seves finques declarades Bé d'Interès Cultural a través d'un conveni amb l'Associació per a la Defensa de la Natura a l'Illa de Mallorca, de la qual n'és president honorari l'actor nord-americà Michael Douglas.

Serà dimecres que ve quan la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, i Michael Douglas signaran un protocol de col·laboració entre les dues entitats per promocionar, a nivell escolar i internacional, la serra de Tramuntana i el seu patrimoni natural i cultural. Més endavant, aquesta finalitat s'ampliaria a tot Mallorca i, a més de la promoció, el CIM i l'associació col·laborarien en projectes d'estudi i conservació.

En aquesta primera fase, el CIM aportarà 15 milions de pessetes i l'associació, 15 més. L'entitat que presideix Douglas agrupa bona part dels propietaris de finques que varen pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador. No cal recordar que el mateix Douglas és el titular de la possessió valldemossina de s'Estaca.

El protocol se signa després que l'Associació per a la Defensa de la Natura a l'Illa de Mallorca hagi presentat davant el CIM diversos projectes de difusió escolar i internacional dels valors de la serra de Tramuntana.

Miquel Nadal, responsable de Serveis Generals del CIM, explicà ahir que «aquest acord pot resultar molt beneficiós per als municipis de la Serra, ja que una promoció amb la figura de Michael Douglas té moltes possibilitats de crear una riquesa i de compensar, d'alguna manera, les restriccions derivades de la protecció vigent en aquesta part de Mallorca, la qual cosa crea situacions desfavorables respecte d'altres parts de l'Illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.