cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Rosselló acusa el PP d'haver donat llicències indiscriminades de pous

La consellera de Medi Ambient denuncia la manca de control de l'anterior Executiu

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, (Els Verds) va responsabilitzar ahir l'anterior Executiu (PP) de la situació irregular d'una gran part dels pous de les Illes. La titular de Medi Ambient va acusar l'anterior Govern «de concedir llicències de manera indiscriminada sense cap mena de control i rigorositat» així com de contribuir a la proliferació de pous il·legals. Rosselló va fer aquestes declaracions després que el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea afirmàs ahir a Diari de Balears que a les Illes hi ha almenys sis mil pous il·legals d'aigua potable que podrien extreure un mínim de tres milions de metres cúbics d'aigua, segons càlculs dels tècnics de la Conselleria.

Margalida Rosselló, que va reconèixer la sobrexplotació d'alguns pous, va insistir ahir que l'actual Conselleria ha començat ha inventariar els mes de trenta mil pous autoritzats «fet del qual no es varen preocupar mai els governs precedents».

La consellera afirmà, a més, que l'actual Administració està duent des del principi un control seriós a l'hora de concedir llicències «per saber si l'ús que es fa del pou és el que recull l'expedient de la llicència». En aquest sentit, s'ha de tenir en compte que hi ha pous que es troben en una situació precària pel que fa a l'aigua a causa de la sequera. En aquests casos, l'Administració pot concedir l'autorització de l'explotació del cabal però amb una extracció limitada. De fet, Medi Ambient no descarta aplicar amb caràcter d'emergència el tancament de pous en perill de quedar salinitzats si s'arriba a l'estiu sense ploure.

Per una altra banda, el director gerenal de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez, denuncia «haver trobat un nombre important d'expedients sancionadors sobre pous de l'anterior Executiu que no s'havien arribat mai a tancar i que ja havien caducat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.