algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Antich adverteix que la renovació dels socialistes «no s'atura a Madrid»

El president balear espera que Aznar compleixi la promesa de governar des del diàleg

82144
Antich avisa que la renovació socialista «no s'atura a Madrid». | J. Morey.

«Amb la renúncia d'Almunia s'obre un procés congressual que no s'atura a Madrid i que continuarà a les distintes comunitats autònomes», va dir ahir el president del Govern balear en els pasadissos del Parlament balear, respecte de l'efecte que haurà de tenir la dimissió presentada pel secretari general del PSOE i gran perdedor de les eleccions generals de diumenge passat. Antich també manifestà la seva esperança que el president del Govern central, José María Aznar, compleixi la promesa de governar des del diàleg després de la majoria absoluta del PP.

La renovació per la qual aposta Antich afecta «missatges i persones», va dir sense especificar, però tampoc sense descartar, optar a la secretaria general del PSIB-PSOE en el pròxim congrés del partit. Sobre el seu pes en el partit amb vista a aquest procés congressual en encarnar la figura de president autonòmic, Antich va dir que ara començaran «les reunions per extreure les conseqüències del resultat de les eleccions generals» i que seran els militants els qui «decidiran això».

L'extrapolació dels resultats d'aquests comicis en el panorama autonòmic és vista amb prudència pel cap de l'Executiu balear, qui manifestà que «cada vegada hi ha més maduresa per part dels ciutadans per distingir entre els distints processos electorals». «Han vingut els Reis per al PP, que ha tingut molt bons resultats, però això no afecta els resultats autonòmics», va afegir Antich.

L'anàlisi postelectoral afecta, segons Antich, totes les forces polítiques. Les del Govern autonòmic han de fer una «anàlisi urgent per tirar endavant el Pacte», i el PP ha de veure per què «quan es presenta a les generals guanya en molts de llocs amb molt bons resultats i quan ho fa a les autonòmiques i municipals no obté bons resultats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.