algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Govern espera que el nou institut obri les portes el curs 2001-2002

L'Ajuntament demana que s'ampliï el col·legi Blanquerna amb quatre aules

El nou institut de secundària de Marratxí obrirà les portes, previsiblement, per al curs 2001-2002. Almanco aquest és el desig que varen posar de manifest ahir dematí el conseller d'Educació, Damià Pons, i els responsables municipals durant la firma del conveni que possibilitarà finançar la construcció del centre escolar.

Les previsions apunten que l'Ajuntament podria adjudicar el projecte en un parell de mesos, de manera que les obres es començarien sempre abans de l'estiu i es podrien allargar durant poc més d'un any, fins a mitjan 2001.

El de Marratxí serà l'institut més gran de Mallorca, ja que disposarà de 20 aules d'ESO, 8 de batxiller i dues més de cicles formatius. A la vegada, també serà el més car que s'ha construït, ja que el pressupost total puja a quasi 897 milions de pessetes.

Pel conveni subscrit, l'Ajuntament es compromet a avançar els doblers per iniciar les obres a causa de la manca de liquidesa de la Conselleria d'Educació, que després reintegrarà al municipi aquesta quantitat en un termini màxim de quatre anys. A més, el consistori assumirà bona part del cost d'edificació del poliesportiu cobert.

El nou centre agruparà només els estudiants del terme municipal, que ja no s'hauran de desplaçar fins a Palma per acudir a classe. Tot i això, s'ha deixat la porta oberta al fet que algun altre municipi, com Santa Maria o Santa Eugènia, hi puguin enviar els seus escolars.

D'altra banda, els responsables municipals exposaren al conseller Pons els problemes d'escolarització que pateix el municipi com a resultat de l'augment de la població. En aquest sentit, es va plantejar la necessitat d'envestir l'ampliació del col·legi públic Blanquerna, ubicat al Pont d'Inca, amb 4 aules noves per arribar a 12 unitats. L'Ajuntament es comprometria a col·laborar reorganitzant la pista esportiva. A més, emperò, el centre s'hauria de dotar d'altres serveis, com ara el de menjador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.