cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

L'arribada de turisme alemany aquest estiu es reduirà com a màxim un 7%

Això és fruit de la minva de vendes i la manca de catàstrofes a la Mediterrània Oriental

El nombre de turistes alemanys minvarà aquest estiu entre un cinc i un set per cent, segons informà ahir el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, des de la Fira Internacional de Turisme de Berlín, que obrí les seves portes ahir fins al dia 16.

Una de les causes que provocarà aquesta minva de les arribades de germànics és la pèrdua de vendes cap a les Balears dels petits majoristes alemanys, tot i que els grans touroperadors han augmentat les seves vendes. El portaveu del majorista alemany TUI-Balears, Juan Carlos Alía, preveu una pujada inicial dels seus clients per a l'estiu del 2'5%, segons avançà ahir a aquest rotatiu.

L'altra raó que impulsarà aquesta possible reducció del turisme alemanys a l'Arxipèlag serà la manca de catàstrofes a la Mediterrània Oriental, la qual cosa «no suposarà el desviament de turistes que anaven a passar les seves vacances a Turquia o Grècia cap a les Balears», explicà Cañellas.

Cal recordar que els problemes ocorreguts l'any passat a la Mediterrània Oriental donà lloc a una pujada del quatre per cent en l'ocupació hotelera balear. Tan sols TUI recol·locà a les Balears 25.000 turistes alemanys que en un principi havien de passar les seves vacances d'estiu a Turquia.

Aquestes previsions a la baixa també s'estan produint a les Illes Canàries. El president dels hotelers mallorquins apuntà que «les vendes han caigut un 15 per cent, però cal ressenyar que els hotelers canaris han ofertat 60.000 noves places en els darrers dos anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.